22 Mart 2012 Perşembe

6. Marketing Power Konferansı - V. Oturum: Digital Marketing'de Yeni Trendler ve Yaratıcı Sosyal Medya Uygulamaları

Edutainment şirketine ait IV. oturum sonrası, V. oturumda moderatör olarak 41-29 Ajans'ın kurucusu Alemşah Öztürk ve konuşmacılar olarak da Turkuvaz Medya Digital ve Radyo Reklam Satış Genel Müdürü Neslihan Mesutoğlu, TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak ile MedyaNet Genel Müdürü Rima Erdemir'in eşliğinde Digital Marketing'de Yeni Trendler ve Yaratıcı Sosyal Medya Uygulamaları başlıklı konu incelendi.

Oturumda Alemşah Bey ajanslar açısından Dijital Pazarlama uygulamaları ile ilgili bilgiler verirken, katılımcılardan İlker Bey TTNET tarafından yapılan ve son dönemde en büyük başarıya ulaşmış olan bir örneklerini paylaştı. Bu kampanya da bir Facebook sayfası ve TTNET Müzik bir araya getirilmiş. Bedük'ün daha önce yayınlanmamış olan bir şarkısını Facebook sayfasına belirlenen adette müşteri katılıp "like" seçeneğine tıklayana kadar yayınlamamışlar. Sonuçta 24 saatten kısa bir sürede 25.000 kişi "like" seçeneğini tıklamış ve "80.000" potansiyel müşteri ilk defa TTNET Müzik sayfasına girerek şarkıyı dinlemiş. TTNET Müzik servisine ilgi çekmek için başarılı bir kampanya olarak görülüyor.

Bir başka başarılı servis olarak da Neslihan hanım Sabah Gazetesinin ücretli kullanılan iPad ve iPhone uygulamalarını gösterdi. Neslihan hanımın vermiş olduğu bilgilere göre gazetenin bu yolla okunma oranı artmış durumdaymış. Neslihan hanım ayrıca dijital pazarlamanın yükselen bir trend olsa da tek başına yeterli olmadığını kampanyalar da tümleşik mecra yönetiminin başarının şartı olduğunu ve dijital pazarlama aksiyonlarında kullanılacak kanala göre (LinkedIn, FaceBook, Twitter, vs) iletişim jargonunun değişmesi gerektiğini belirtti.

Rima hanım ise genel olarak ajanslar içerisinde Dijital ve Mobil Medya bölümlerinin olmamasının bu alanda faaliyet göstermek isteyen markaların önünü kesici bir etkiye sahip olduğunu gösterdi.


Oturum sonunda İlker Bey'e Cloud Gaming ile ilgili bir çalışmaları olup olmadığını ve PlayStore'u bu yönde geliştirip geliştirmeyeceklerini sormak istiyordum ama soru cevap bölümüne geçilmeden ara verildi. Hızla yanına gidip sorumu sorduğumda ise Cloud alanında projelerinin bulunduğunu ama detay veremeyeceğini gülümseyen bir ifadeyle paylaştı.

Hiç yorum yok: